Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

poliouxoa pirea proti 64

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου του Πειραιά στον ομώνυμο περικαλή και ανακαινισμένο Ιερό Ναό.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, συμπροσευχομένου του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο περικαλής Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, ενώ το παρόν έδωσαν οι Πολιτειακές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου.

Καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τόνισε αρχικά τη σημασία της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου, η οποία εκφράζει την ενότητα της Εκκλησίας μας, ενώ τον χαρακτήρισε "πολυτίμητο Ιεράρχη".

Επίσης αναφέρθηκε στο θαύμα της εκ βάθρων ανακαίνησης του Πανηγυηρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς η οποία πραγματοποιήθηκε από φιλογενής ψυχές αλλά και στην σημαντική και πλούσια ιστορία και διαδρομή της Ιεράς Μονής του Αγίου που προϋπήρχε.

"Ο Άγιος Σπυρίδων με το άφθαρτο Ιερό του Λείψανο, 16 αιώνες μας προσφέρει μηνύματα ζωής και εξαγγέλει το μύνημα της Αναστάσεως" είπε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε ότι τόσο το θαύμα της κεράμου όσο και το θαύμα του αλταρίου, διέσωσε την πίστη μας.

Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, συγχαιρόντας στην αρχή όλους όσους συνεισφέρανε για να ανακαινιστεί ο εν λόγω Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος.

"Επιτρεψτε μου να πω κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Είναι πολύ σημαντικός για την εποχή μας και για την Εκκλησία μας και για την πατρίδα μας ο λόγος σας. Είναι ο λόγος πού συνεγείρει, είναι ο λόγος που ελέγχει, ο λόγος που παρηγορεί και ένας λόγος που προβληματίζει έντονα για το ποια πρέπει να είναι η πορεία μας και η στάση μας μέσα στην εποχή μας, που είναι λίγο ταραχώδης εποχή", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος σημείωσε πως "καλούμεθα σύμφωνα με την πίστη μας να αντιγράψουμε τη βιωτή του”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "οι περισσότεροι από τους Πατέρες που μετείχαν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, είχαν επάνω στο σώμα τους ακόμα τα σημάδια από τους διωγμούς, από τις κακουχίες, από τα βάσανα".

"Αυτόν τον Άγιο εμείς ζούμε στη δική μας εποχή και καλούμεθα να τον αντιγράψουμε και να τον έχουμε ως παράδειγμα. Πρέπει να μην μιλάμε αλλά να προσευχόμαστε και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία μας. Δεν είμαστε εμείς που την καθοδηγούμε… είναι ο Χριστός " - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 247471
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: