Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/04 12:25

kilkisiou 5

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας σε όλες τις Εκκλησίες της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, με τους πιστούς να συμμετέχουν στην πορεία του Κυρίου προς το Εκούσιο Πάθος.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, στην Ακολουθία του Νυμφίου της Μ. Δευτέρας χοροστάστησε στον Ιερό Ναό Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, την Μ. Τρίτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ν. Φιλαδέλφειας και στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ενώ τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου της Μ. Τετάρτης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου.

"Το θαυμάσιο δοξαστικό των Αποστίχων, το γνωστό ως τροπάριο της Κασσιανής, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Εκκλησία μας όχι τόσο για την ωραιότητα του αλλά για το νόημα και το περιέχομενο του. Δεν μένουμε στα όμορφα λόγια αλλά στο τι κρύβουν αυτά και τι θέλουν να φανερώσουν σε όλους μας" είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ απευθυνόμενος στους ευλαβείς πιστούς που κατέκλυσαν τους Ιερούς, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της μετανοίας όπως της γυναίκας αυτής που αισθάνθη την ποιότητα της ζωής της και εξέφρασε το πλήθος των αμαρτιών της με μία μεστότητα, η οποία ξεπερνάει και την πλέον υπέρλογον φαντασία.

"Εμείς οι άνθρωποι, χαιρόμεθα και καμαρώνουμε όταν καυχηθούμε για κάτι που θα εντυπωσιάσει, για κάτι που επιδεικνύεται, που φαίνεται, που συγκινεί τους άλλους, για κάτι που μας προβάλλει. Αυτά όμως μέσα στη ζωή της Εκκλησίας μας είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα. Και έρχεται η γυναίκα η πόρνη να φανεί μεγαλυτέρα πολλών εξ' ημών και εξ΄ όσων διήλθαν από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ανάγκη λυτρώσεως, σωτηρίας και αγιασμού μας ώστε να βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε, αλλά και για την ανάγκη συμμετοχής μας στα Ιερά Μυστήρια και στις Ιερές Ακολουθίες δίνοντας την απάντηση στους διάφορους που εμφανίζονται συχνά-πυκνά να αμφισβητούν τον Χριστό, το Άγιο Φως.

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

Εμφανίσεις: 301961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: