Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 20:03

kilkisiou-athanasiou-48

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε σήμερα η μνήμη των δύο μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου και του Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ομώνυμος ιστορικός Ιερός Ναός της Ν. Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Αγίου Αθανασίου. Ευλαβείς πιστοί πλήρωσαν τον Ιερό Ναό τιμώντας τον μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας που ηγωνίσθη με πάθος για την αλήθεια του Τριαδικού Θεού.

Πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες οι κάτοικοι της Ν. Μεσήμβριας συνεχίζουν με πίστη και αγάπη να δοξάζουν τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό και να τιμούν την Ενορία τους και τον προστάτη τους Άγιο Αθανασίο, για τον οποίο μίλησε επικαίρως ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ υπογραμμίζοντας ότι ο Άγιος Αθανάσιος αποτελεί την προσωποποίηση της αρετής.

''Ο Άγιος Αθανασίος αποτελεί μια μεγάλη πνευματική μορφή, με ακέραιο ήθος και γενναίο εκκλησιαστικό φρόνημα, διακρίθηκε για τους αγώνες του ομολογώντας την αλήθεια και δεν δίστασε για την αγάπη του στον Κύριο να συγκρουστεί και να πολεμήσει. Αποτελεί πρότυπο για όλους μας και χρειάζεται δύναμη και προσπάθεια από εμάς να τον μιμηθούμε και να διδαχθούμε από την αγωνιστική του πορεία που έμεινε ως πολύτιμη παρακαθήκη για εμάς αρκεί να την αξιοποιήσουμε'' ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου να σκέπουν την Ν. Μεσήμβρια και όλους του Χριστιανούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Εμφανίσεις: 301414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: