Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 12:00

agios athanasios kimi-18

Για την Romfea.gr | Γιάννης Κούκης


Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε και εφέτος η σύναξις των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης.

Ο άγιος Αθανάσιος ως πολιούχος της Κύμης αποτελεί σέμνωμα των Κυμαίων και τιμάται εξαιρέτως στην Ιερά μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρικη και αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο μεστό και εμπνευσμένο κήρυγμά του τόνισε τις μεταφορικές ιδιότητες του χιονιού (για περίπου μια εβδομάδα η Κύμη είχε αποκλεισθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο, το οποίο άφησε πολλές καταστροφές...).

Την λευκότητα του, η οποία αναφέρεται αρκετές φορές στα αγιογραφικά κείμενα, αλλά και την παιδαγωγική που δύναται να προσφέρει η εμπειρία του.

Εν συνεχεία εψάλη δοξολογία για τον νέο ενιαυτό, αλλά και για την υποχώρηση του φυσικού φαινομένου του χιονιού χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Προ του Δι΄ευχών ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες και επικαλέσθηκε την πρεσβεία του αγίου Αθανασίου για τις δύσκολές ώρες της δοκιμασίας της όμορφης Κύμης.

agios athanasios kimi-1

agios athanasios kimi-2

agios athanasios kimi-3

agios athanasios kimi-4

agios athanasios kimi-5

agios athanasios kimi-6

agios athanasios kimi-7

agios athanasios kimi-8

agios athanasios kimi-9

agios athanasios kimi-10

agios athanasios kimi-12

agios athanasios kimi-13

agios athanasios kimi-14

agios athanasios kimi-15

agios athanasios kimi-16

agios athanasios kimi-17

agios athanasios kimi-19

agios athanasios kimi-20

agios athanasios kimi-21

agios athanasios kimi-22

agios athanasios kimi-23

agios athanasios kimi-24

agios athanasios kimi-25

Εμφανίσεις: 302778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: