Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. 17/01 22:42

agiosantonios2017-101

Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου πανηγύρισε ο ιερός Ναός Οσίου Αντωνίου του Νέου, Πολιούχου Βεροίας.

Όπως κάθε χρόνο με τον όσιο Αντώνιο συμπανηγύρισε και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης από την Νάουσα.

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό, που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Το πρωί της Τρίτης στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτων ενώ στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Κοζάνης κ. Παύλος.

Στη διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι τούδε Αρχιδιακόνου π. Προδρόμου Γκιρτζαλιώτη, τον οποίον στο τέλος της θείας Λειτουργίας προχείρησε εις Αρχιμανρίτη.

Μετά τη θεία Λειτουργία εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου ενώ ακολούθησε λιτανία των ιερών λειψάνων εντός του Ναού λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302397
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: