Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. 16/01 16:53

omilia-kalamarias-1

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων των «Β΄ Ευγενίων 2017», που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προς τιμήν του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου και κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της σημερινής διευρυμένης Ιερατικής Συνάξεως, αναπτύσσοντας εκτενώς το θέμα «Μάρτυρες και Νεομάρτυρες». 

Η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε εις το «Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα», παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος του Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Κωνσταντίνου Χρήστου, του Προέδρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών και Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Συμεών Πασχαλίδη και άλλων Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. 

Τον συντονισμό της όλης εκδηλώσεως είχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. π. Χρυσόστομος Νάσσης, ενώ η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον ληκτικό χαιρετισμό του επιχώριου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, ο οποίος και ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, για την ομιλία και την κατά πάντα άρτια και εμπεριστατωμένη ανάπτυξη του θέματος «Μάρτυρες και Νεομάρτυρες», ενώ τέλος του επίδωσε και το αναμνηστικό ενθύμιο των όλων εορτίων Λατρευτικών, Ακαδημαϊκών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301192
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: