Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/11 19:40

kyriakosdiaggelma

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό, έκανε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα τα οποία θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των Χριστουγέννων και ενώ η περίοδος της Σαρακοστής έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ για να εισέλθουν στον Ιερό Ναό.

“Όσον αφορά τις Λειτουργίες στις Εκκλησίες οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ” - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι “αυτό άλλωστε προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία τώρα καλούνται να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και δειγματοληπτικά η πολιτεία”.

Να αναφερθεί ότι η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αναφέρει πουθενά το μέτρο για είσοδο στους Ναούς με αρνητικό τεστ, αλλά προτρέπει πατρικώς τους ανεμβολίαστους τήρηση των μέτρων και rapid η μοριακό test.

Εμφανίσεις: 301290
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: