Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/01 14:13

velopoulos2

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο κ. Βελόπουλος προς το τέλος της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να τον προσέξουν λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε λάθος ότι «έχει αποκοπεί η γέφυρα» της χώρας με την Ρωσία, προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις της η Ελλάδα «μπήκε στο μάτι της Ρωσίας πολλές φορές».

Ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, πρώτη «επιτέθηκε» στη Ρωσία με τις απελάσεις των διπλωματών και τα εμπάργκο στα ρωσικά προϊοντα.

Επίσης, τόνισε ότι οι σχέσεις επιδεινώθηκαν και με την λανθασμένη κίνηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι για κάτι τέτοιο έπρεπε να συγκληθεί οικουμενική σύνοδος.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" ανάμεσα στα αιτήματα που πρότεινε να θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Τουρκία στις διερευνητικές επαφές, είναι να σταματήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης να είναι αποκλειστικά Τούρκος υπήκοος.

Ακόμη ο κ. Βελόπουλος, πρότεινε οι εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκαν σε τζαμιά να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, κάθώς και να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία τους, όπως απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης"  ζήτησε την καθιέρωση της Αγίας Σοφίας σε Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό και δίκαιο αίτημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 22.40 και μετά:

Εμφανίσεις: 301641
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: