Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/10 13:12

kiprou bartolom

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στις 24 Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ , κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου μνημόνευσε και αναγνώρισε τον Κιέβου Επιφάνιου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τέσσερεις μέρες νωρίτερα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επιστολή σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα.

Ο κ. Χρυσόστομος στην επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά από πολλή προσευχή και περισυλλογή αποφάσισε στην χειροτονία του Επισκόπου Αρσινόης να μνημονεύση τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τονίζει: "Και εάν ετήρησα στάσιν ουδετερότητος περί το Ουκρανικόν, τούτο το έπραξα επιθυμών να εμφυσήσω το αυτό φρόνημα εις όλους τους Προκαθημένους και αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς και ίνα δυνηθώ να διαδραματίσω συμφιλιωτικόν ρόλον χάριν της ενότητος της Ορθοδοξίας".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εμφανίσεις: 303085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: