Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/09 20:20

sinodos maskes 2

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στα δύο φαίνεται να έχει χωριστεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να ματαιωθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος με επίστολή του, που έφερε στη δημοσιότητα αποκλειστικά πρώτα η Romfea.gr, με το επιχείρημα του τηλεφώνου προσπαθεί να πείσει τους Αρχιερείς να ματαιωθεί η Ιεραρχία.

Στην επίστολή του ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει αποδέκτης τηλεφωνημάτων από Μητροπολίτες οι οποίοι ζητούν την αναβολή της Ιεραρχίας.

Ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί, έχει ως εξής: Αν τελικά οι Αρχιερείς μας, ακυρώσουν την τακτική σύγκληση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου για την διαφύλαξη τους, με τι πρόσωπο θα λένε στον λαό να πηγαίνει στον Ιερό Ναό;

Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος σχολιάζοντας την επιστολή στην Romfea.gr, ανέφερε ότι "μια λάθος απόφαση θα ακυρώσει τον εαυτό μας, τον λόγο μας, αλλά και την παρουσία μας".

"Εάν οι πάνω των 65 φοβούνται ας παραιτηθούν, και να μην εξαντλούνται σε δηλώσεις από την ασφάλειά τους" - πρόσθεσε ο εν λόγω Ιεράρχης.

Αν ματαιωθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας, θα είναι ιδιατέρα ενδιαφέρον να δούμε τις διαμαρτυρίες από τους δυναμικούς Ιεράρχες που κατά καιρούς βγάζουν τα ξίφη τους.

Σε αντίθετη περίπτωση εάν δεν μιλήσουν όπως μας έχουν συνηθίσει, αποστερούνται αυτόματα του λόγου, εκτός βέβαια αν θεωρούν τον κόσμο αδαή.

Η στάση των Μητροπολιτών για το θέμα της Ιεραρχίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μια λάθος απόφαση θα δώσει τροφή στους αντίθετους ότι φοβούνται και θεωρούν τον εκκλησιαζόμενο λαό είδος προς κατανάλωση.

Ίσως να υπάρχει νέα ιατρική ανακάλυψη που δεν γνωρίζουμε, όπως ότι ο κορωνοϊός στην Ιεραρχία κολλάει και στον Ιερό Ναό δεν κολλάει....

Εμφανίσεις: 304995
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: