Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 19:12

elpi trump

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Όταν ορκίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Αμερικής την επόμενη ημέρα λαμβάνει στο γραφείο του ένα καρνέ, όπου μέσα υπάρχουν τα ονόματα των πέντε επικεφαλής θρησκευτικών ηγετών της χώρας.

Στο εν λόγω καρνέ του Προέδρου υπάρχουν δύο τηλέφωνα για τον κάθε θρησκευτικό ηγέτη, εκείνο του επικεφαλής και του αμέσως επόμενου έμπιστου ανθρώπου.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου διεύρεσε στα ελληνικά ΜΜΕ μια περίεργη πληροφορία ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στράφηκε για στήριγμα και στην Ορθοδοξία για το σχέδιο "Νόμος και Τάξη".

Ακόμη υπήρχε η πληροφορία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, θα μετέβαινε στον Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τον π. Άλεξ Καρλούτσο.

Αν και τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, κάποιοι θέλησαν να περάσουν στην Ελλάδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είχε prive συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Αμερικής κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες (Καθολικό, Προτεστάντη, Ορθόδοξο, Μουσουλμάνο και Βουδιστή) και όχι προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλησε να συναντηθεί μαζί τους και να ζητήσει στήριξη στην δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνει η Αμερική.

Η συνάντηση τελικά ματαιώθηκε, ενώ οι θρησκευτικοί ηγέτες προς το παρόν δεν θα περάσουν το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι το επιτελείο του Προέδρου Τράμπ, δεν είδε με θετικό μάτι την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στο Μπρούκλιν.

Εμφανίσεις: 302133
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: