Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 00:54

elpidof bruklin

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν, συμμετείχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε μήνυμά του, τονίζει ότι "ήρθα στο Μπρούκλιν για να σταθώ αλληλέγγυος με τους αδελφούς και αδελφές των οποίων τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί σοβαρά".

"Αυτή είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς κανενός είδους βίας και ευχαριστώ όλους, γιατί η βία προκαλεί περισσότερο βία" - προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στο Μπρούκλιν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κομητείας Έρικ Άνταμς, και του Γερουσιαστή Άντριο Γκονάρντες.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο Έρικ Άνταμς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που παρελαύνω με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι σημαντικό που αφιέρωσε χρόνο για να δει πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα".

Ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Γουνάρδης σχολίασε για τη σημερινή πορεία τα ακόλουθα: "Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχω σ’ αυτή την πορεία μαζί με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και το Δήμαρχο του Brooklyn αναζητώντας περισσότερη δικαιοσύνη για όσους δεν είναι πλέον παρόντες για να εκφραστούν οι ίδιοι"

Σε δηλώσεις του κατά την πορεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε τα εξής: "Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα.

Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία.

Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια.

Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής".

Ο κ. Ελπιδοφόρος με την κίνηση του αυτή, θύμισε έστω και λίγο την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, βάδισε δίπλα από τον Μαρτιν Λούθερ Κινγκ στην πορεία διαμαρτυρίας των Αφροαμερικανών το 1965 στη πόλη Σέλμα.

Μια συνάντηση, μια εικόνα, μια στιγμή, που σε λίγες μέρες θα γίνει ένα ιστορικό σήμερα εξώφυλλο του περιοδικού «Life».

elpidof bruklin minima

amerikis iakobos

selma f1

Εμφανίσεις: 301120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: