Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/05 13:12

agionpateron sxistproti 1

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου εορτάσθηκαν και τιμήθηκαν με λατρευτικές εκδηλώσεις το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαίου 2020 στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού - Περάματος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Την Κυριακή ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με τη συμμετοχή της Καθηγουμένου και της αδελφότητος της Ιεράς Μονής, του ιερού κλήρου και των ευσεβών χριστιανών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την σπουδαιότητα της Α΄Οικουμενικής Συνόδου. (πατήστε εδώ)

Ακολούθησε λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του λαού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Να σημειωθεί ότι ένα σπουδαίο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο επιτελείται στην Ιερά Μονή, η οποία έχει αγαπηθεί από τους ευσεβείς χριστιανούς όλης της Δυτικής Αττικής.

Λαμπρά Πανήγυρις στο Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων στη Νίκαια

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε χθες το απόγευμα προέστη ο κτήτορας της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου και της Αδελφότητος της Μονής και με την παρουσία νέων από τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις και χριστιανών από όλη τη Δυτική Αττική. (πατήστε εδώ)

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή ανεγέρθηκε επί του ιστορικού όρους Αιγάλεω σε μία πενταετία, από το έτος 2004 έως το 2009, με πρωτοβουλία, έμπνευση και επίβλεψη του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, του οποίου υπήρξε όραμα από την αρχή της Ποιμαντορίας του.

Το 2009 εγκαινιάσθηκε και από τότε, με το καθημερινό λειτουργικό της πρόγραμμα, έχει γίνει πνευματική κυψέλη για τους πιστούς κάθε ηλικίας, που έχουν αγαπήσει το Μοναστήρι και συρρέουν εκεί για πνευματική και υλική στήριξη, στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: