Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/04 13:21

sidirokastroy epistoli

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Ανοικτή επιστολή προς όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την Εκκλησία απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη ενότητας και κοινωνίας στην πατρίδα μας.

"Δεχθήκαμε καταιγισμό άρθρων από ειδήμονες και μη. Οι τηλεοράσεις και οι ειδικοί σ’ όλα τα θέματα δημοσιογράφοι κυριολεκτιά οργίασαν. Και διερωτώμεθα αν είναι αλήθεια όλα αυτά ή ένα καλοστημένο παιχνίδι εις βάρος της ανθρωπότητος από τη λεγόμενη Νέα Τάξη πραγμάτων, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Δεχθήκαμε μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου δυστυχώς από τα ΜΜΕ" - τονίζει ο κ. Μακάριος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνει: "Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον θα αποδειχθούν και θα αποκαλυφθούν τα ψεύδη όπου και αν υπάρχουν. Η αλήθεια γυμνή θα λάμψει. Και τότε θα αποδωθούν οι ευθύνες σ’ όσους έφταιξαν αλλά και τα εύσημα αν αυτοί έπραξαν καλώς το καθήκον τους για το λαό, την Εκκλησία, τον τόπο μας".

"Ο φόβος και ο τρόμος μας αποξένωσαν από τον Θεόν μας, αλλά και από τις σχέσεις μεταξύ μας. Κακά τα ψέματα τώρα καταλάβαμε όλοι τι εστί: «εν τω Ναώ εστώτες της δόξης σου, εν ουρανώ εστάναι νομίζομεν». Η Εκκλησία σαν κτίσμα για μας δεν αντικαθίσταται με τίποτε. Ούτε με σπίτι, ούτε με ο,τιδήποτε άλλο" - προσθέτει ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

epistoli makarios 1

epistoli makarios 1

Εμφανίσεις: 308252
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: