Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/04 14:10

alexpoleos agio fos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Μια παροιμία του θυμόσοφου λαού λέει: “μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας” και τελικά έχει μεγάλη δόση αληθείας.

Χθες, Τετάρτη 1 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, μιλώντας στην ΕΡΤ απάντησε και για το θέμα της αφίξεως του Αγίου Φωτός.

Ο κ. Άνθιμος ανέφερε ότι "δόθηκε μια υπερβολική έκταση τα τελευταία χρόνια, επειδή είχαμε την δυνατότητα ως κράτος και επειδή δεν έφτανε σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, και όπου μπορούσε να φτάσει ήταν μεγάλη ευλογία".

"Το Άγιο Φως δεν ξεχνάμε ποτέ είναι το ίδιο που βγάζει κάθε μεγάλο Μεγάλο Σάββατο βράδυ ο κάθε απλός ιερέας πίσω από την Αγία Τράπεζα, λέγοντας τα ίδια λόγια που λέγονται στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, παραδέχεται ότι το Άγιο Φως που βγαίνει από το Ιερό Κουβούκλιο δεν έχει καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με το φως που θα άναψει ένας απλός κληρικός και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος.

Για τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου, καλό θα ήταν να έχουμε μια επίσημη απάντηση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διότι αν ισχύουν μπορούν να βάλουν φρένο στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

Δείτε στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί (03.58) τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για το Άγιο Φως.

Εμφανίσεις: 306395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: