Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/03 18:45

ktirio sinodos boulgaria

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Νεοφύτου στη Σόφια.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων σχετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει τα εξής: 

1. Η Ιερά Σύνοδος ευλογεί και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των Κρατικών Αρχών για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας. 

2. Καλεί τους πιστούς να παραμείνουν εν προσευχή στα σπίτια τους. 

3. Όλοι οι Ιεροί Ναοί στην δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής.

4. Ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας παραμένει αμετάβλητος. Οι ιερείς υποχρεούνται να μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία μόνο σε Χριστιανούς της ενορίας τους μετά από εξομολόγηση. 

5. Οι νοσούντες που δεν μπορούν να επισκεφτούν τους Ναούς να μεταλαμβάνουν τα Τίμια Δώρα που φυλάσσονται στο Άγιο Αρτοφόριο, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας. 

6. Οι εξόδιες ακολουθίες (κηδείες) να τελούνται στα μνήματα με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων.

7. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον ιερό Κλήρο και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας να αυξήσουν τον πνευματικό τους αγώνα με μετάνοια, νηστεία, προσευχή, εξομολόγηση μετάληψη των τίμιων δώρων που μας ενώνουν με τον Σωτήρα Χριστό.

Τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός.

Εμφανίσεις: 311232
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: