Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/01 11:21

antioxeias ioannis

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής των Ορθοδόξων Ρωμαίων Ιωάννης Ι΄, ζήτησε να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό κυβέρνηση στο Λίβανο.

Ο λόγος του Πατριάρχη εκφωνήθηκε κατά το κήρυγμα της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ.

Στον χαιρετισμό του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους, το νέο έτος να φέρει την ειρήνη και την ησυχία για το κοινό καλό.

Στο λόγο του, ο Μακαριώτατος μίλησε και για το γενικό εκκλησιαστικό ζήτημα αναφέροντας τα εξής: «Ως προς το θόρυβο που προκαλείταιμερικές φορές και επικρατεί γύρω από κάθε εκκλησιαστικό γεγονός, υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία παγκοσμίως περνάει σήμερα μια ιδιαίτερη φάση που απαιτεί από όλους μας να εντείνουμε τις προσευχές και να συνεργαστούμε για την διατήρηση της ενότητας, η οποία αποτελεί εντολή του Κυρίου.

Ως εκ τούτου, απαιτείται απ' όλους εκείνους οι οποίοιασχολούνται με τις υποθέσεις της Εκκλησίας, να παραμείνουν μακριά από την τροφοδοσία διαφωνιών, ώστε να μην παρασύρεται ο πιστός λαός παρασύρεται από διάφορες φανταστικές αφηγήσεις που αποσκοπούν μόνο στην αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην Εκκλησία και στον κατακερματισμό των πιστών με σκοπούς που είναι πιά πολύ γνωστοί.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Εκκλησία Αντιοχείας δεν έχει συμβιβαστεί, και δεν θα το κάνει, θα υπερασπίζεται την αλήθεια και θα παραμένει μια προφητική φωνή για τα ζητήματα της πατρίδας και του λαού της, της Μέσης Ανατολής, χωρίς ποτέ να τα λησμονεί.

Όσον αφορά τα εκκλησιαστικά ζητήματα καθ' εαυτά, τα αντιμετωπίζουμε πάντα μέσα στην εκκλησία και με μια εκκλησιαστική λογική που βασίζεται στις διδασκαλίες του Ιερού Ευαγγελίου, της Ιεράς Παράδοσης και του κανονικού δικαίου που αποτελούν την μοναδική αφετηρία και αναφορά των πιστών.

Εμφανίσεις: 305264
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: