Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/12 15:02

adioxeia kiriakoupoleos

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης Ι' υποδέχθηκε στην Πατριαρχική του έδρα στη Δαμασκό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, αντιπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ'.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Πατριάρχη Αντιοχείας ένα γράμμα περί μιάς Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμμάν, με σκοπό τη "διατήρηση της Ορθόδοξης ενότητας", η οποία είναι πλέον ραγισμένη λόγω του Ουκρανικού ζητήματος.

Επί τούτου, ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι' επιβεβαιώνει τη σταθερή στάση της Εκκλησίας της Αντιοχείας, τη οποία έχει ήδη ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Η Ιερά Σύνοδος, με την τότε απόφασή της, καλεί σε σύναξη όλους τους Προκαθημένους πάντων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, με σκοπό την εύρεση λύσης για τα πανορθόδοξα θέματα.

adioxias kiriakoupoleos

Εμφανίσεις: 303300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: