Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 18:14

20191121

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Για την αφοσίωσή του και τις αδιάκοπες προσπάθειές του, για την προστασία και την υποστήριξη της ενότητας της Ορθοδόξου πίστεως τιμήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τιμήθηκε με το βραβείο του «Πατριάρχη Αλεξιου Β'» από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας κ. Κύριλλο στη Μόσχα.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την τιμητική διάκριση, και ανακοίνωσε την απόφαση να φιλοξενήσει τους, Προκαθημένους των Τοπικών Ορθοδοξών Εκκλησιών για διάλογο σχετικά με τη διατήρηση της Ορθόδοξης ενότητας.

Επίσης, ο Πατριάρχης μίλησε για την «μεγάλη σημασία» της ενότητας της Εκκλησίας ως μαρτυρία του κόσμου, και την ανάγκη για συνεχή προσοχή σε αυτό το ιερό καθήκον.

«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο σπίτι μας ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να συγκεντρωθούμε σε πνεύμα αδελφικής κοινωνίας και αγάπης, ώστε να συζητήσουμε για την διατήρηση της ενότητας και της Ευχαριστιακής Κοινωνίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, υπογράμμισε επίσης ότι "η Εκκλησία βρίσκεται σήμερα σε δοκιμασία, αλλά, όπως λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Ας σηκώνονται τα κύματα, δεν έχουν τη δύναμη να καταποντίσουν το πλοίο του Ιησού".

Εμφανίσεις: 306092
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: