Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/11 18:20

karelia 3

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 8 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Χριστού στο Βάλαμο, η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Βάλαμο.

Η Ανακομιδή τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κούοπιο και Καρελίας κ. Αρσένιο και συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Σέργιος με την αδελφότητα.

Επισης συμμετείχαν και ιερείς της επαρχίας και πολλοί προσκυνητές.

Παρών ήταν και ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σέργεϊ Κόμοβ από τη γενέτειρα του Οσίου Ιωάννη.

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου είχε πραγματοποιηθεί ήδη τον προηγούμενο Ιούνιο ε.ε. με την περσινή απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Να αναφερθεί ότι η Ανακομιδή έγινε τώρα, λίγους μήνες αργότερα, επειδή η Εκκλησία έπρεπε να λάβει την άδεια από τις τοπικές αρχές οι οποίες καθυστέρησαν, διότι ένα τέτοιο γεγονός συνέβη πρώτη φορά στη Φινλανδία και δεν υπήρχε σχετική εμπειρία.

Η Ανάμνηση του μεγαλόσχημου ηγουμένου έχει μείνει και στην πατρική του εστία στην κεντρική Ρωσία, μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν ο Όσιος Ιωάννης ενώνει και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, όχι μόνο τον ορθόδοξο πληθυσμό της μεγάλης περιοχής των συνόρων και είναι ο κοινός προστάτης αυτών.

Ο Όσιος Ιωάννης ολοκλήρωσε ειρηνικά τη ζωή του στις 5 Ιουνίου 1958.

Ο αριθμός των ανθρώπων, τους οποίους είχε οδηγήσει, μειωνόταν, αλλά οι περισσότεροι ήξεραν τις επιστολές του.

Η Συλλογή των επιστολών του Οσίου Ιωάννη δημοσιεύθηκε στη Ρωσική γλώσσα από τον συγγραφέα Tito Colliander, όταν ακόμα ζούσε ο Όσιος και αυτή μεταφράστηκε αργότερα στα Ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Φωτογραφίες: Kaj Appelberg

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

karelia 1

Εμφανίσεις: 303386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: