Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/11 21:31

alexandreias16

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στην Κύπρο έφτασε σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στην Μεγαλόνησο για τους πανηγυρικούς εορτασμούς, του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου της Λεμεσού.

Φέτος συμπληρώνονται 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του Αγίου Ιωάννου, και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Τρίτη 12 Νοεμβρίου Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Στους φετινούς εορτασμούς θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 αναγνώρισε την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄.

Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε μια περιοχή που το ρωσικό στοιχείο είναι έντονο, κάτι που έχει προκαλέσει σύγχυση και προβληματισμό τόσο στην Ιερά Μητρόπολη όσο και σε άλλους Ιεράρχες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον Πατριάρχη Θεόδωρο να μην μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Η Εκκλησία της Κύπρου δεν έχει προβεί σε αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Κύπρος κρατά ουδέτερη στάση.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα παραμείνει στην Κύπρο και για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρόλο αυτά δεν θα λάβει μέρος στο συλλείτουργο.

Άνθρωποι πάντως από την Εκκλησία της Κύπρου, έλεγαν στην Romfea.gr ότι μέχρι την Τρίτη έχουμε δρόμο και ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να αλλάξει...

(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Εμφανίσεις: 301871
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: