Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 11:54

oikoymenikos batopaidi proti 1

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Έφθασε πριν από λίγο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και άπασα η αδελφότητα της Μονής.

Επίσης στην υποδοχή παρέστησαν Αρχιερείς, καθώς και Καθηγούμενοι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Ακόμη στην υποδοχή παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Διαματάρης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου, ο Πολιτικός  Διοικητής κ. Μαρτίνος, Πρέσβεις, Βουλευτές, πολιτευτές, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής του Αγίου Όρους.

Στην συνέχεια με λαμπρή πομπή ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαλί που στρώθηκε για την υποδοχή του Πατριάρχη, το είχαν φέρει το 1927 από την Ιταλία για τον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Ελευθερωτή και μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στρώθηκε και πάλι για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Στην προσφώνηση του ο Καθηγούμενος Εφραίμ καλοσώρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην ιστορική πρώτη επίσκεψή του στην Ιερά Μονή.

Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην χθεσινή χαρμόσυνη αναγγελία της αγιοκατατάξης των τεσσάρων Αγιορειτών Πατέρων τονίζοντας: “είμαστε πολύ συγκινημένοι διότι το ανύστακτο βλέμμα σας που όλα τα μεριμνάτε και όλα τα προσέχετε εντούτις ήρθατε και μας κάνατε αυτή την έκπληξη ώστε πράγματι αυτοί οι Όσιοι να είναι πρότυπα πρώτα σε εμάς και σε όλη την Εκκλησία”.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ για την εγκάρδια υποδοχή και ευχήθηκε η Χάρις της Κυρίας Θεοτόκου να σκέπει και περιφρουρεί αυτό τον Ιερό Παρθενώνα της πίστεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις ομιλίες.

Εμφανίσεις: 306741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: