Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/10 12:35

PatrKirill

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η Έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην εναρκτήρια ομιλία του, απευθυνόμενος προς τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου τόνισε ότι "η απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει την νέα εκκλησιαστική δομή στην Ουκρανία απειλεί ανοιχτά την Πανορθόδοξη Ενότητα".

"Σήμερα, συνεδριάζουμε σε μια έκτακτη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την εξέταση των θεμάτων που έχουν προκύψει από την πανορθόδοξη ατζέντα σε σχέση με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, μετά τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και περαιτέρω ενεργειών άλλων εκκλησιών" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι "τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας, επηρεάζουν την ίδια την ουσία των διαχριστιανικών εκκλησιαστικών σχέσεων".

"Η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να λάβει μια απόφαση με πλήρη ευθύνη απέναντι στους πιστούς και κληρικούς της, αλλά και την διαφύλαξη της Πανορθόδοξης Ενότητας" - συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Αυτή την ώρα η συνεδρία βρίσκεται σε εξέλιξη....

Εμφανίσεις: 302446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: