Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 10:30

eikona sikagoy

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ως θεϊκό σημάδι εκλαμβάνουν ορισμένοι πιστοί τους ισχυρισμούς μιας επιστάτριας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου, η οποία δηλώνει πως είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει.

Για το εν λόγω γεγονός η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότ σε τέτοιες περιπτώσεις ο ιερός κλήρος ενημερώνει τον Επίσκοπό του για να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να διακρίνει το φαινόμενο αυτό.

"Όταν παρόμοια γεγονότα συνέβησαν στο παρελθόν στην Ιερά Μητρόπολη, η είδηση του φαινομένου δεν μοιράστηκε ούτε σε μήνες αργότερα προκειμένου να διακρίνουμε ότι αυτό που συνέβη ήταν πράγματι σημάδι από τον Θεό" - τονίζει επίσης η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σικάγου.

Επίσης η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι "δυστυχώς, η κατάλληλη διάκριση δεν χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, και το γεγονός αναρτήθηκε βιαστικά στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε αρνητική δημόσια προσοχή".

Για να μπορέσει η Εκκλησία να δώσει την επίσημη φωνή της σε αυτό το γεγονός, η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζήτησε από την ενορία την προσωρινή κατοχή της εικόνας. Μετά από μια περίοδο προσευχής και εξέτασης, η Μητρόπολη Σικάγου θα επιστρέψει την εικόνα στην Αγία Τριάδα και θα εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τη φύση αυτού φαινομένου" - προσθέτει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ακόμη η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζητά από τους πιστούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, τονίζοντας ότι η πίστη δεν στηρίζεται σε "σημάδια" αλλά στον ζώντα Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε για εμάς.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ιερός Ναός αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί.

Υπεύθυνοι της Αγίας Τριάδας δηλώνουν ότι η τράπεζα απέρριψε το αίτημά τους για δανεισμό αφού η εκκλησία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές που απαιτούνταν για την σωτηρία της.

Εμφανίσεις: 300299
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: