Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/07 20:22

epifa

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Δεν πέρασαν λίγες ώρες που το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr έγραψε σχετικά με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη στους εορτασμούς του Κιέβου και ήρθε η επιβεβαίωση.

Όπως γράψαμε (εδώ) ο Μητροπολίτης της Ελλαδικής Εκκλησίας, συλλειτούργησε με τον Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σε δηλώσεις του, (εδώ) μετά το πανηγυρικό συλλείτουργο τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αναγνωρίσει de facto την Εκκλησία μας".

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να λάβουμε αναγνώριση από όλες τις Εκκλησίες, και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή Ιεράρχη μας πρόσφατα σε εορτασμούς στην Ελλάδα. Επίσης η σημερινή συμμετοχή Ιεράρχη από την Ελλάδα, δείχνει ότι υπάρχει de facto αναγνώριση" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε την ελπίδα του για αναγνώριση από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι εύκολος ο δρόμος και η διαδικασία θέλει χρόνο.

Εμφανίσεις: 304196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: