Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/05 00:30

rabdo 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Επιφανής" κληρικός και δεινός Ιεροκήρυκας μεγάλης Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετοιμάζεται προς Αρχιερωσύνη από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η εκλογή του Έλληνα Αρχιμανδρίτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου.

H Romfea.gr για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιεύει το όνομα του εν λόγω κληρικού, ο οποίος φαίνεται να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Φαναρίου και Κιέβου.

Στην εις Επίσκοπον χειροτονία του, που θα λάβει χώρα μάλλον το Σάββατο 25 Μαϊου θα συμμετέχουν υψηλές Πατριαρχικές παρουσίες.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, έχει στην ατζέντα του την ισχυροποίηση των δεσμών με την Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει θέσει στο τραπέζι να εκλεγούν και άλλοι Έλληνες Επίσκοποι.

Μια τέτοια επιλογή σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει περαιτέρω προστριβές με το Πατριαρχείο της Μόσχας, η και κάποιες εσωτερικές αντιδράσεις στην Ουκρανία.

Ίσως όμως θα παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στην ενδυνάμωση των σχέσεων με όλα τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, αλλά θα προσδώσει επίσης έναν οικουμενικό χαρακτήρα στη νεοσυσταθείσα Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος, αυτό φαίνεται ότι θα ενισχύσει το προφίλ της, για λύση του ουκρανικού προβλήματος και της αποδοχής από τις Σλαβόφωνες Εκκλησίες.

Εμφανίσεις: 303432
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: