Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 18:46

kiprou athinon 6

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την συνοδεία του υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Πρωτοσύγκελος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση διήρκησε πάνω από δύο ώρες, όπου οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν το εκκλησιαστικό πρόβλημα που υπάρχει στην Ουκρανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους Πατριάρχες Σερβίας Ειρηναίο και Βουλγαρίας Νεόφυτο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε δηλώσεις του τόνισε ότι "πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε λάθος για την Εκκλησία, διότι είναι αμαρτία από τον Θεό! Γι' αυτό συνεχώς γνώμονας των ενεργειών μας πρέπει να είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας ενώ δεν πρέπει να δούμε τα πρόσωπα. Όποια και να είναι δεν μας ενδιαφέρει, διότι μας ενδιαφέρει πρώτιστα η Εκκλησία".

"Η Εκκλησία έχει αρκετά θέματα και προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με θάρρος και με αισιοδοξία" - ανέφερε σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ανέφερε ότι τα λόγια του Μακαριωτάτου είναι σοφά, ενώ οι προβληματισμοί του είναι σωστοί.

"Πρέπει όλοι από την θέση που διακονούμε να δούμε το θέμα σοβαρά, υπεύθυνα και όχι προσωπικά" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: "Να μην υποστηρίξουμε προσωπικά συμφέροντα, αλλά να δούμε το συμφέρον της Εκκλησίας και ιδιαίτερα την ενότητα"

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τόνισε ότι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, αλλά με την χάρη του Θεού πρέπει να τα υπερβούμε.

kiprou athinon 1

kiprou athinon 1

kiprou athinon 1

kiprou athinon 1

kiprou athinon 1

kiprou athinon 1

Εμφανίσεις: 304972
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: