Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/04 15:00

ieronimos vartholomaios

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει και ο ίδιος να επιθυμεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι.

«Ευχαριστούμε για την λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά να την αποστείλετε μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσυγκέλλου Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Χαρακτηρίζει δε το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει, «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε παρακάτω την σχετική επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου:

epistoli oikoumenikou 1

Εμφανίσεις: 300858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: