Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/02 20:41

lemesou1

Για το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου που εκδόθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019 μίλησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πανιερώτατος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ακροατή μεταξύ άλλων άνεφερε ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι ένα μεγάλο θέμα στο χώρο των Ορθοδόξων πιστών και πρέπει να γίνει εκείνο που φαίνεται να προτείνουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες (συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας της Κύπρου), να γίνει δηλαδή μια Πανορθόδοξη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών και οι Προκαθήμενοι να ακούσουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν πως πρέπει να εξέλθουμε από την κρίση αυτή.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία της Κύπρου σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως διαφώνησε στην Ιερά Σύνοδο με την ανακοίνωση αυτή, γεγονός που καταγράφτηκε στα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, δεν την υπέγραψε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να την υπερασπιστεί. Παρόλα αυτά την σέβεται και την αποδέχεται ως απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέλος ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος προέτρεψε να προσευχόμαστε για να βοηθήσει ο καλός Θεός να ξεπεραστεί η κρίση αυτή, γιατί στην Ουκρανία ο λαός του Θεού ταλαιπωρείται και βασανίζεται ,αφού είναι ένας βασανισμένος λαός και πρέπει η εκκλησία να του προσφέρει ειρήνη και γαλήνη.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι θέμα πίστεως, ευτυχώς, αλλά κανονικής τάξεως και αυτό ευκολότερα μπορεί να λυθεί με προσευχή και αγάπη για την Εκκλησία μας.

Εμφανίσεις: 308314
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: