Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/02 19:07

skopianos episkopos timotheos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δηλώσεις στην ειδησεογραφική πύλη mkd.mk έκανε ο Επίσκοπος Τιμόθεος της λεγόμενης "Μακεδονικής" σχισματικής Εκκλησίας, σχετικά με μελλοντική εκχώρηση Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Επίσκοπος Τιμόθεος ανέφερε ότι "δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη στο θέμα αναγνώρισης", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ελπίδες τους είναι στραμμένες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

"Όλες οι προσδοκίες μας, είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ξεκίνησει σύντομα την διαδικασία για αναγνώριση της Μακεδονικής Εκκλησίας" - δήλωσε ο Επίσκοπος Τιμόθεος.

Επίσης ο σχισματικός Επίσκοπος σχολιάζοντας το ζήτημα της ονομασίας της Εκκλησίας, ανέφερε ότι "δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε σε σχέση με την αλλαγή του ονόματος, αλλά και άν παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση, δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο".

"Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την Εκκλησία να αλλάξει το όνομά της, η «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως δεν θα αλλάξουμε όνομα» - πρόσθεσε ο Επίσκοπος Τιμόθεος.

Από την άλλη πλεύρα ο Επίσκοπος Πέτρος της λεγόμενης "Μακεδονικής" Εκκλησίας ελπίζει ότι μετά την Ουκρανική Εκκλησία, η ΜΟΕ-ΑΟ θα είναι η επόμενη που θα λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από την Κωνσταντινούπολη.

Εμφανίσεις: 300539
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: