Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/02 10:21

odisou alexios

Να μην συλλειτουργήσει με τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο καλούσε με επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαηλία κ. Αγαθάγγελος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, ώστε να μη φανεί ότι το Άγιο Όρος συμμετέχει και εγκρίνει την αναγνώριση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

"Όποιος συλλειτουργεί με σχισματικούς γίνεται και αυτός σχισματικός" - αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή - έκκληση ο Μητροπολίτης Οδησσού προς τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής Ξενοφώντος.

Να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Αλέξιος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ουκρανικό λαό, ενώ το μοναστήρι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Οδησσού καλούσε τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος, ο οποίος τελικά παρέστη στις εκδηλώσεις και συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να υψώσει τη φωνή του για το καλό της ενότητας της Εκκλησίας, ευελπιστώντας να την ακούσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν οι Προκαθήμενοι της Αντιοχείας και της Πολωνίας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

odisou1

odisou1

odisou1

Εμφανίσεις: 304912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: