Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/02 00:13

mosxas epeteios 55

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συμπληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, δέκα χρόνια από την ενθρόνιση του Προκαθημένου της Εκκλησία της Ρωσίας, Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θέλοντας να τιμήσει την ημέρα αυτή, προσκάλεσε Προκαθημένους Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στο συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρου Χριστού, ο Πατριάρχης Μόσχας, συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τον Μητροπολίτη Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβο και τον Μητροπολίτη Καναδά και πάσης Αμερικής Τύχωνα.

Επίσης συλλειτούργησαν: Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος, Μητροπλίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, Μητροπολίτης Αρκαδίας Βασίλειος, Μπουένος Αϊρες και Αργεντινής Σιλουανός (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Μητροπολίτης Γκόρι Ανδρέας (Πατριαρχείο Γεωργίας), Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος, Επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας), Μητροπολίτης Τυργοβιστίου Νήφωνας, Αρχιεπίσκοπος Γκιμπάν Ανδριανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα Κυπριανός, Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν Άβελ (Εκκλησία Πολωνίας), Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως Γεώργιος (Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας), Αρχιεπίσκοπος Σεντάι Σεραφείμ (Αυτόνομη Εκκλησία Ιαπωνία), ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη Μόσχα, Αρχιμ. Στέφανος (Δισπιράκης).

Να αναφερθεί ότι στον Καθεδρικό Ναό παρέστησαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Μόσχα, Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εκκλησίας, ο Επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρ. Όλαβ Τβειτ και Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλος, κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ανέγνωσε ειδική ευχή για μακροημέρευση.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανική γη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης και Βουδαπέστης κ. Αντώνιος, Επικεφαλής για τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στο Εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιώαννης απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Κύριλλο ανέγνωσε συγχαρητήριο μήνυμα, και του παρέδωσε εις ανάμνηση της ημέρα μια ποιμαντορική ράβδο.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ονούφριος, ανέγνωσε μήνυμα εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ιεράς Συνόδου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304908
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: