Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/01 15:08

snow church

Του Αιμίλιου Πολυγένη


«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» έλεγε ο κινέζος ηγέτης Μάο-Τσε- Τουνγκ, θέλοντας να δείξει ότι από την αναταραχή γεννιέται κάτι νέο.

Μια τέτοια αναταραχή που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει, προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να μην αποστείλει Αντιπροσωπεία στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου.

Τα πρώτα απτά δείγματα της αναταραχής, φάνηκαν σήμερα το πρωί, όταν οι σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφοι – διάκονοι του Πατριαρχείου, προσπάθησαν να απαξιώσουν την απόφαση των Αγιορειτών.

Όπως γράφτηκε, αντιπροσωπεία Αγιορειτών είθισται να μην συμμετέχουν σε ενθρονίσεις Προκαθημένων, αλλά δεν μας απάντησαν γιατί συνεδρίασε έκτακτα η Ιερά Κοινότητα για το θέμα, και γιατί αποφάσισε μέσω ψηφοφορίας να μην στείλει αντιπροσωπεία, βάζοντας έτσι στο πάγο το Κίεβο.

Ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος έλεγε: «Αδύνατον τ' αληθές λαθείν», που σημαίνει «αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια».

Η αλήθεια είναι ότι μεθοδεύεται από την πίσω πόρτα η νομιμοποίηση του Μητροπολίτη Επιφανίου μέσω του Αγίου Όρους, του κάστρου της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με πηγές από το Φανάρι ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος, πρόκειται να ζητήσει άδεια (αν ήδη δεν το έχει κάνει) μετά την ενθρόνισή του, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Ήδη πολλά μοναστήρια δέχονται πιέσεις μέσω Ιεραρχών του Πατριαρχείου έτσι ώστε να κάμψουν τις αντιρρήσεις τους, και τελικά έστω και αν δεν το επιθυμούν να αποδεχτούν επίσκεψη του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Πάντως για την ιστορία, η χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας ήταν "θυελλώδης" και όταν ζητήθηκε να σταλεί τουλάχιστον μια επιστολή ακούστηκαν φωνές που έλεγαν να μην βιαζόμαστε,  διαψεύδοντας έτσι τα περί fake news που διοχέτευσε το Φανάρι μέσω των διακόνων του.

Εμφανίσεις: 302389
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: