Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

onomastiria masim

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ανέων Μακάριος, Ιερισσού Θεόκλητος, Νεάς Ιωνίας Γαβριήλ, Κεφαλληνίας Δημήτριος και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και την διδασκαλία του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητή.

''Η θεολογία είναι η ζωή της Εκκλησίας, είναι η δόξα της Εκκλησίας και μια Εκκλησία που δεν θεολογεί είναι εκκοσμικευμένη Εκκλησία'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς και τις τοπικές αρχές που παρέστησαν στα ονομαστήρια του και ιδιαίτερως ευχαρίστησε 30 προσκυνητές που ήρθαν από την Γερμανία.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές κληρικών και λαϊκών στον Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: