Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 20:30

theofania ibiron 51

Άγιον Όρος | Νικόλαος Κουϊμτσίδης


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντος Ναθαναήλ, των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί ότι στον φετινό εορτασμό παρέστη ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Κωστής Δήμτσας, ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντας Βασίλειος, καθώς και πλειάδα Αγιορειτών και κληρικών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με προεξάρχουσα τήν θαυματουργό εικόνα τής Παναγίας τής Πορταΐτισσας, πομπή μοναχών και πολυάριθμων προσκυνητών κατέληξε στήν παραλία, όπου παρουσιάσθηκε πρίν πολλούς αιώνες πάνω στά κύματα η εικόνα.

Εκεί ο Μητροπολίτης Σύμης τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό στή θάλασσα καί ταυτόχρονα μαθητές τής Αθωνιάδος Σχολής, κατά παράδοση, έπεσαν να ανασύρουν τον σταυρό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 312474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: