Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/08 02:10

ukrainecayal

ROMFEA.GR | Για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς προσεύχεται το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καταδικάζοντας παράλληλα το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντίνο Καγιάλ, Ηγούμενο της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Σουάγια του Λιβάνου, το Πατριαρχείο Αντιοχείας υποστηρίζει στην Ουκρανία την κανονική εκκλησία αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας.

''Προσεύχομαι για την ειρήνη στην Ουκρανία διότι όπως μας διδάσκει ο Απόστολος Παύλος δεν υπάρχει Χριστιανισμός εθνικοτήτων'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Κωνσταντίνος μιλώντας στο RIA-NOVOSTI.

Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας για το κακό που έχει προκληθεί με την Εκκλησία στην Ουκρανία υπογράμμισε χαρακτηριστικά: ''Δυστυχώς ο διάβολος δεν κοιμάται και ακόμη και στην εκκλησία έχει τους δικούς του Ιούδες''.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κωνσταντίνο η ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι αδύνατη χωρίς αγάπη, διάλογο και κατανόηση.

''Όλοι έχουμε γεννηθεί από την ίδια κολυμβήθρα, όλοι είμαστε ενωμένοι γύρω από το κοινό δισκοπότηρο και αυτό πρέπει να θυμόμαστε πάντα'', κατέληξε ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Εμφανίσεις: 304603
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: