Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/03 12:54

episkoppio

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Λάμπρο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Μαρτίου στον περικαλλή ρωσικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, συλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ταμασσού κ. Ησαΐα και του Αρχιεπισκόπου Πετερχώβ κ. Αμβροσίου.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Επίσκοπος Μοραβίσκι Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας) και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης (Εκκλησία της Ελλάδος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού έχει τρεις Αρχιμανδρίτες ρωσομαθείς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία.

Από νωρίς το πρωί ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, από Ρώσους που ζουν μόνιμα στην Κύπρο καθώς και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαίας, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, τους Αρχιερείς και τον ευεργέτη του Ναού κ. Βιατσελσάβ Ζαρένκοφ, ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαριώνας, αναφέρθηκε στον ρωσικής τεχνοτροπίας ρωσικό ναό, τονίζοντας οτι δεν ανήκει στην Ρωσική Εκκλησία αλλα στην Εκκλησία της Κύπρου.

Επίσης υπογράμμισε ποσό σημαντική ήταν η ανέγερση του Ναού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, αλλά και πόσο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ρώσων που διαμένουν στην Κύπρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: