Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/03 16:30

afidnes kollibon 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 η ανάμνηση του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεόδωρου του Τήρωνος στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου στις Αφίδνες.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών, Αρχιμ. Τιμόθεος Αναγνωστάκης, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Να αναφερθεί ότι ο σταυρεπίστεγος Ναός των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε χαμηλό ύψωμα και μέσα στον οικισμό των Αφιδνών, ενώ χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι τοιχογραφίες του Ναού, όπου σε όλη την εγκάρσια καμάρα διατηρείται τμήμα της τοιχογραφίας της Πεντηκοστής με έξι Αποστόλους καθισμένους με ανοιχτά Ευαγγέλια, ενώ στον δυτικό τοίχο διακρίνεται τμήμα της Σταύρωσης.

Τέλος σε τμήμα του βόρειου και νότιου τοίχου αντίστοιχα υπάρχουν στρατιωτικοί Άγιοι, όπως ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Θεόδωρος καθώς και κάποιες άλλες μορφές Αγίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300479
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: