Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 04/10 23:20

kerkiras agio dimitrio 10

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:30 το απόγευμα, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, προερχομένου από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τη συνοδεία του ιερατείου.

Το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Αρσενίου, τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο, μαζί με τα αλλά ιερά λείψανα των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, καθώς και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το πέρας των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ" για ασπασμό από τους πιστούς.

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό για την ευκαιρία που του έδωσε να κομίσει το ιερό λείψανο του Αγίου Αρσενίου στην ευλογημένη ενορία του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "Δημήτρια 2022".

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αρσενίου, στον συγκινητικό τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και ο λαός του έφυγαν από τον τόπο τους, στις ταλαιπωρίες και κακουχίες κατά την μαρτυρική πορεία τους προς την μητέρα πατρίδα, και τέλος στην εγκατάστασή τους στην Κέρκυρα.

''Χαίρομαι που είστε φιλάγιοι'' υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς. ''Γιατί οι Άγιοι είναι οι γνήσιοι φίλοι του του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Θεός μας προτρέπει: «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ Άγιος ειμί». Η αγιότητα είναι το ζητούμενο στην εποχή μας. Όλοι είμαστε άνθρωποι και ουδείς αναμάρτητος, παρά μόνο ο ενσαρκωμένος Λόγος και Υιός του Θεού. Εκείνος παρέμεινε αναμάρτητος, γιατί ντύθηκε τη δική μας αμαρτωλή και πεσούσα φύση, ακριβώς για να την ανεβάσει στον ουρανό και να δώσει τη δυνατότητα, από τη πτώση στο ανέβασμα, έτσι ώστε όλοι μας να μετέχουμε της δόξης του Θεού και να έχουμε την δυνατότητα της αγιότητας. Οι Άγιοί μας το κατανόησαν αυτό και αγωνίστηκαν με κάθε κόστος ώστε να φτάσουν στο καθ' ομοίωσιν''.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους: ''Ο πνευματικός αγώνας σας να στέφεται καθημερινά από τις ευλογίες του Κυρίου μας, από τις ικεσίες και τις μεσιτείες όλων των Αγίων και ιδιαίτερα του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου τον οποίο και τιμάτε με τις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της ενορίας τον Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη ευλογία που κόμισε στο Ναό.

Έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η 3η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία της οποίας λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλούμενος Ρούμπης, Γενικός Γραμματέας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων - Κάτω Πατησίων.

Έψάλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Νικόλαος Νικολάου και Κωνσταντίνος Λειβαδάρος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 303187
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: