Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/07 15:41

ag kiriaki xarilaou 7

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με τη συμμετοχή φιλέορτων και φιλάγιων ευσεβών πιστών από την περιοχή της Χαριλάου και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης εορτάστηκε και φέτος με τη μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει η ιερή μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Παραμονή της εορτής, Τετάρτη 6 Ιουλίου τ.έ., τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμ. π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, τον οποίο πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων, και ο οποίος κήρυξε με τη θεολογική ενάργεια που τον διακρίνει το θείο λόγο, μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 7 Ιουλίου τ.έ., μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκαν δύο Θείες Λειτουργίες, στην οποία την μεν πρώτη τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Κάστιζας, στενός συνεργάτης του Παν. Μητροπολίτου και τη δεύτερη ο Παν. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές του Παναγιωτάτου και συνεχάρη τους Εφημερίους και τους συνεργάτες των για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος, αναφερθείς στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας.

Και πάλι ο πιστός λαός προσήλθε ομοθυμαδόν να μετάσχει στη Θεία Ευχαριστία και να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα της Αγίας Κυριακής που στεφανώθηκε από τον Κύριο της δόξης, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε μεθεόρτιος παναγυρικός Εσπερινός και εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς την Αγία. Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας του Καζάν (πιστό αντίγραφο), της Ιερής Εικόνας της Αγίας Κυριακής καθώς και του χαριτόβρυτου Ιερού Λειψάνου της πραγματοποιήθηκε πέριξ του πανέμορφου Ιερού Ναού, χωρίς τη συνοδεία των πιστών.

Ο Προϊστάμενος Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Κολέτσας, εκ μέρους και του Παν. Αρχιμ. π. Διονυσίου Κλιμάνογλου, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων τον συνεργατών ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους πιστούς που συμμετείχαν με τάξη και ιεροπρέπεια στις Ιερές Ακολουθίες, ευχόμενος η Αγία Κυριακή να πρεσβεύει για όλους και να σκεπάζει τα διαβήματα όλων ευσεβών Χριστιανών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 288860
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: