Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/10 23:13

eorti oplon 1

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Ως φως αγαλλιάσεως, εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του στεφανωμένου μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.

Ημέρα λαμπρή για όλη την ορθόδοξη οικουμένη και δη για τους Ναούς αφιερωμένους στον αθλοφόρο αυτόν Χριστού, καθώς κάθε Ναός του γίνεται κρήνη που αναβλύζει μυροβόλα νάματα, που κατακλύζουν το πνευματικό σύμπαν της Ορθοδοξίας, γεμίζοντας ιάματα τις ψυχές και τα σώματα των πιστών.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, στον ως άνω Ιερό Ναό, η φετινή πανήγυρις, είχε έντονα πνευματικά στοιχεία από την πόλη που τόσο αγάπησε ο Άγιος, που μαρτύρησε σε αυτή και η οποία τον τιμά ενδόξως ως Πολιούχο.

Από την πόλη του, τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη, η ιερά, ιστορική (16ος αιώνας) και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, εκ του Ιερού Ναού Παναγούδας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, βρισκομένη ως πανίερο προσκύνημα, προσέφερε στιγμές ευφροσύνης και μέγα συνεορτασμού του πανένδοξου αθλητού της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε αρχιερατική χοροστασία και θεία λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, πλαισιούμενου από πλήθος ιερέων.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, ομίλησε με ζέση και παρρησία, αναφερόμενος στη μνήμη του αγίου Δημητρίου που λαμπρύνει όλη την Εκκλησία του Χριστού.

Που με το ευώδες άρωμα του μύρου του μας προσκαλεί να πάμε κοντά του, ώστε να απαλύνει τον πόνο μας και την αδυναμία μας και να στερεώσει την αδύνατη και χλιαρή πίστη μας, να μας δώσει νέες δυνάμεις για τους πνευματικούς αγώνες μας. Τέλος, μετέφερε τις εορταστικές ευχές και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Προ του δι΄ ευχών, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες στον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Φιλόθεο για την παρουσία του, και ιδιαιτέρως στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για την ένθερμη ανταπόκρισή του, στη μεταφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, εκ της Συμβασιλεύουσας, την οποία κόμισε ο Αρχιμ. Αμβρόσιος Ματσάς.

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

eorti oplon 2

Εμφανίσεις: 256380
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: