Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/10 18:13

litaneia agios dionisios

Κολωνάκι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στους δρόμους του Κολωνακίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τελετάρχη τον προϊστάμενο του Καθεδρικού ναού Αθηνών Πρωτ. π. Θωμά Συνοδινό, συνεχίζονται, σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Πολιούχο των Αθηνών, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κολωνακίου.

Τον Επίσκοπο Θεσπιών, πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος πιστών όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Επίσης την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν οι Φιλαρμονικές του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Αστυνομίας και αγήματα όλων των στρατιωτικών σωμάτων.

Στη λιτάνευση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνηση κ. Παναγιώτης Πικραμένος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής,  ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και Βουλευτές.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ευχαρίστησε το Δήμο Αθηναίων, τα στρατιωτικά αγήματα όλων των σωμάτων και γενικότερα όλους τους εκπροσώπους της πολιτείας που παρευρέθησαν και τις τρεις ημέρες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301251
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: