Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 11:30

perama 51

Πέραμα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Γιατρίσσης Περάματος.

Στην πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βορόνεζ κ. Σέργιος συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, πλαισιούμενοι από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστόφορο Καζίλα, των συνεφημερίων του καθώς και της ακολουθίας του Μητροπολίτου Βορόνεσκ.

Την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου ανέγνωσε ο πρεσβύτερος π. Δίκαιος Παπαδόδημας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Βορόνεζ κ. Σεργιο και αφού μετέφερε την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, τον ευχαρίστησε για την συμμετοχή του στην σημερινή Θεία Λειτουργία.

Επίσης αναφέρθηκε στη Γέννηση της Θεοτόκου χαρακτηρίζοντας την Παναγία σαν το “δέντρο” που αποφέρει καρπούς, μιας και έγινε το δέντρο της σωτηρίας μας.

Ο Μητροπολίτης Βορόνεζ κ. Σέργιος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην Θεία Λειτουργία μιας τόσο μεγάλης εορτής, όπως της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην φιλία των δύο Εκκλησιών, καθώς και στην αγάπη της Ρωσικής Εκκλησίας προς τους Έλληνες και την φιλία που τους ενώνει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301122
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: