Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/08 00:24

paraklisi tinos 13

Στον προ του Ναού της Ευρέσεως αύλειο χώρο επί ευπρεπισμένης εξέδρας τελέσθηκε κατά το έθος η τελευταία Παράκληση ενώ προηγουμένως ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανίερο Ναό και η αγία Εικόνα λιτανευτικώς δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κατήλθε στο προαύλιο.

Ο χορός των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη έψαλλε τις ωραίες ωδές του Παρακλητικού Κανόνος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο ιστορικό καθιερώσεως της εορτής της Κοιμήσεως και ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός ο οποίος παρεκλήθη και έλαβε τον λόγο με καταφανή συγκίνηση αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας στην πορεία της ζωής της και τέλος την παρεκάλεσε να κοπάσει ο άνεμος και οι εμπρησμοί, να είναι συγκυβερνήτης στα πλοία που ταξιδεύουν, να είναι βοήθεια και παραμυθία των ασθενών και να σκεπάζει και να προστατεύει την Πατρίδα μας, να δίνει δε σοφία και ειρήνη στις καρδιές των κυβερνώντων για να πράξουν ότι καλό για το έθνος και για το λαό μας.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος, τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και το Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση της Ιεράς Παρακλήσεως.

Μεταξύ των εκατοντάδων προσκυνητών εκ περάτων της Ελλάδος συμμετείχαν ο τέως Υπουργός κ. Πετσάλνικος, ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Κλαδάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, Πολιτευτές, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Τιμές απέδωσαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ-090, ΠΛΣ-609, ΠΛΣ-219.

Με εκδηλώσεις αγάπης και τιμής οι πιστοί κατησπάζοντο την αγία Εικόνα κατά την άνοδό της στον Πανίερο Ναό εκδηλώνοντας παντοιοτρόπως το σεβασμό τους προς το πρόσωπο της Παναγίας αλλά και την παράκλησή τους προς αυτή για ότι ο καθένας στην καρδία του επιθυμεί.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη αρτιότατα ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: