Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/07 12:09

panagia blaxerna keratsini 36

Κερατσίνι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης - Κερατσινίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της σημερινής εορτής που συνδέεται με το υπέρλαμπρο πρόσωπο της Παναγίας.

«Στρεφόμεθα στην κυρία Θεοτόκο σε κάθε φάση της ζωής μας, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Για το παρόν και το μέλλον του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

«Σε εκείνη στρεφόμαστε και στην σημερινή εορτή από αυτόν τον πάνσεπτο τον Ιερό Ναό Της Παναγίας των Βλαχερνών και τον οποίον οικοδόμησαν οι ευλαβής Κωνσταντίνουπολίτες, οι οποίοι ήρθαν από την Βασιλεύουσα σε αυτόν τον χώρο και έχτισαν για την Παναγία μας αυτόν τον Ναό» υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει λαμπρή εορταστική εκδήλωση με την συμμετοχή των νέων από τις κατηχητικές συνάξεις της Ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: