Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

egainia parekklhsioy 107

Παγκράτι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου της ενορίας του Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου.

Νωρίτερα στα προπύλαια του Ναού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τα οποία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος εναπέθεσε τα Ιερά Λείψανα στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενου από τον Προϊστάμενο του Προφήτου Ηλιού π. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εσπερινό παρέστη μετά από πρόσκληση του Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών και ο υποτακτικός του Αγίου Πορφυρίου, Ιερομόναχος Γεώργιος πρ. Δικαίος της Ιεράς Σκήτης των Καυσοκαλυβίων.

Tον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου Γούβας.

«Οι Άγιοι Μάρτυρες είναι οι ζωντανοί Μάρτυρες του Ευαγγελίου. Οι Άγιοι Μάρτυρες είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού. Η ζωή των Αγίων Μαρτύρων είναι ο Χριστός. Η ψυχή τους και η ζωή τους είναι πρώτα του Χριστού και μετά δική τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Άγγελος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον π. Άγγελο για το κήρυγμα του και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο και τους συνεφημερίους του για το έργο που επιτελούν.

Επίσης ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ευχαρίστησε τον π. Σεραφείμ για τον εξωραϊσμό του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Πορφυρίου και τον π. Γεώργιο τον Καυσοκαλυβίτη, πνευματικό ανάστημα του Αγίου Πορφυρίου, για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στον σημερινό εσπερινό.

"Η σημερινή και η αυριανή ημέρα μας δίνει μία δυνατότητα. Παράλληλα με τον εγκαινισμό της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Θυσιαστηρίου να ζήσουμε και τον προσωπικό μας εγκαινισμό. Να γίνουμε θυσία ζωντανή, θυσία σαρκωμένη, θυσία αγάπης και προσφοράς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον εγκαινισμό της ύπαρξης. Παρακαλώ απόψε να προσευχηθείτε όλοι και το πρωί να παρακαλέσουμε τον Θεό μαζί με τον εγκαινισμό του Ιερού Θυσιαστηρίου να έχουμε και τον εγκαινισμό της υπάρξεώς μας" υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300686
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: