Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 07 Απριλίου 2019

kyriaki tixvin 59 

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Δ´ Κυριακή των Νηστειών - Ιωάννου της Κλίμακος, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας και Ελεούσης του Τιχβίν της Ρωσίας, στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαῒδος κ. Εμμανουήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, πλαισιούμενοι από τον προϊστάμενο του Ιερού προσκηνήματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Δαμιανάκη και τους συνεφημέριους του.

Τον θείο λόγο κηρύξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Ιωάννου Κλίμακος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ετέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του εφημερίου του ιερού ναού π. Νικολάου Γκάτσεβιτς, ομιλήσας πατρικώς και συμβουλευτικώς προς τον νέον Πρωτοπρεσβύτερον. 

Να σημειωθεί ότι τους Ύμνους των Ιερών Ακολουθιών έψαλε Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ηλία Ρεδιάδη -Τούμπα.

Χιλιάδες πιστών προστρέχουν καθημερινά στο Ιερό Προσκύνημα προκειμένου να προσκηνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας και Ελεούσης του Τιχβίν της Ρωσίας, αναζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο βοήθεια, δύναμη και παρηγοριά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 271360
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: