Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/02 12:30

ag loukas 149

Πατήσια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στα Πατήσια χοροστάτησε σήμερα Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος, οι συνεφημέριοι του, Πρωτοπρ. π. Θεολόγος Γρύλλης υπεύθυνος για το έργο της Νεότητος, π. Χρήστος Βλάχος και ο διάκονος π. Θωμάς Μάντζιος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ο οποίος αναφέρθηκε στους σημερινούς εορτάζοντες, τον Δίκαιο Συμεών το Θεοδόχο και την Προφήτιδα Άννα.

"Στον Άγιο Συμεών και στην Προφήτιδα Άννα αποκαλύφθηκε, δια πνεύματος Αγίου, ο Σωτήρας Ημών Ιησούς Χριστός. Το πνεύμα αποκαλύπτεται σε εκείνους που έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο Άγιος Συμεών και η Προφήτιδα Άννα έγιναν "δοχεία" του Αγίου πνεύματος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Και συνέχισε: "Ο Άγιος Συμεών είναι πραγματικά ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν κατά τη φύση άνθρωπος αλλά ήταν πάνω από τους ανθρώπους γι' αυτό και αξιώθηκε της τιμής να δει δηλαδή το Σωτήρα μας".

Κλείνοντας τόνισε: "Οι άγιοι αγαπούν το θάνατο, δεν τον φοβούνται, θέλουν να πάνε να ζήσουν δίπλα στο Θεό. Η πραγματική ευλογία είναι κοντά στο Θεό".

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον π. Μάξιμο για την πρόσκληση και του ευχήθηκε να είναι πάντοτε Άξιος, να διακονεί με περίσσια αγάπη και δύναμη, όπως άλλωστε κάνει και όλα αυτά τα 34 έτη της Ιερωσύνης του.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την σημερινή παρουσία και διδαχή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300592
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: