Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

dafni eorti 9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με τη μεγάλη συμμετοχή του πιστού Λαού της Δάφνης εορτάστηκε και φέτος με την ανάλογη λαμπρότητα η ιερά μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος προέστη και της λαμπρής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης –Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον περικαλλή Ναό για να μετάσχουν των Ιερών Ακολουθιών και συνέρρεαν συνεχώς για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ν΄ ανάψουν ένα αγνό αγιοκέρι στην Ιερά Κρύπτη όπου βρέθηκε η Εικόνα και να καταθέσουν τα υπέρ σωτηρίας αιτήματά τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον μεστό και χριστοκεντρικό του λόγο μεταξύ άλλων τόνισε: «οι Άγιοι αφιέρωσαν τη ζωή τους και εργάστηκαν για τον Κύριο με ανιδιοτελή αγάπη χωρίς να περιμένουν τίποτα. Όπως οι μαθητές του Κυρίου όταν τους είπε ο Χριστός, ελάτε και θα σας κάνω ψαράδες ψυχών εγκατέλειψαν τα πάντα και ακολούθησαν, χωρίς να ρωτήσουν πως και γιατί και ο Κύριος τους κατέστησε μεγάλους και επιφανείς και οι οποίοι τιμώνται και γεραίρονται σήμερα από την Εκκλησία μας». Ολοκληρώνοντας επεσήμανε: «ας κρατήσουμε το θησαυρό της πίστεώς μας για να σταθούμε όρθιοι και ζωντανοί ώστε να παραδώσουμε την πίστη μας στα παιδιά μας».

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, παρά των σημαντικών και πολυευθύνων καθηκόντων του στη Μητρόπολη του, που οφείλεται στην αγάπη του για την συγκεκριμένη Ενορία λόγω των πολλών ενοριτών οι οποίοι προέρχονται από την πολυνησία των Κυκλάδων και αυτή τον οδήγησε να είναι σήμερα στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και θεοτίμητα.

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει και τους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν στην λαμπρά πανήγυρη για να τιμήσουν την Αγία και προστάτιδά τους και να αντλήσουν θάρρος και δύναμη για τη δύσκολη πορεία της ζωής των.

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

dafni eorti 2

Εμφανίσεις: 291955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: