Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

esperinos dafni 14

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Δάφνης ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμεντος.

Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης –Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου το οποίο συνέρρεε από το πρωί για να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, καθώς επίσης και το σημείο στο οποίο βρέθηκε η Εικόνα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος στον λόγο του με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο ανέλυσε το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας: «η Αγία Βαρβάρα έκανε την υπέρβαση και νίκησε το μαρτύριο αίματος που της έστησε ο ίδιος της ο πατέρας, ο οποίος της έλεγε να προτιμήσει τον πλούτο, την δόξα και τις ηδονές γιατί πίστευε πως εκεί έγκειται η ζωή. Και αυτό το μοτίβο των προτάσεων επαναλαμβάνεται από καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα». Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «η ουσία του μαρτυρίου είναι να δίνω προτεραιότητα στο θέλημα του Θεού. Και αυτό έκανε η Αγία. Όποιος είναι με τον Χριστό έχει την δύναμη να πει όχι στις επιθυμίες, στη δόξα, στα πλούτη».

Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχ. π. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο εκ μέρους των Ιερέων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και των ενοριτών, ο οποίος παρά την πολυεύθυνη αποστολή και διακονία του δεν εφείσθη ούτε κόπου ούτε μόχθου και με προθυμία και αγάπη παρευρέθη στην Πανήγυρη για πολλοστή φορά ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Επισκόπου στην αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης «Καταφυγή», ενώ οι νέοι και οι νέες του Κέντρου Νεότητος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

esperinos dafni 9

esperinos dafni 9

esperinos dafni 9

esperinos dafni 9

esperinos dafni 9

esperinos dafni 5

esperinos dafni 5

esperinos dafni 2esperinos dafni 2

esperinos dafni 2

esperinos dafni 2

esperinos dafni 6

esperinos dafni 6

esperinos dafni 6

Εμφανίσεις: 300350
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: